Direct contact? Bel: 06 - 247 50 690

Home > Professionele hulp > Familie

Rust en balans in familierelaties

Als je familie 'gewoon' bestaat uit vader, moeder, kinderen, ooms en tantes, opa's en oma's, dan speelt er (systemisch) vaak al van alles. De meeste families bestaan echter letterlijk en figuurlijk uit 'veel meer' dan hierboven genoemd, inclusief problemen. En dan kan het zomaar prettig zijn dat er professionele hulp is.

  • Een (schoon)familie die zich met jou/jullie manier van leven bemoeit, kan een grote bron van frustratie zijn. Maar ook een actie of opmerking van een zus of broer kan de laatste druppel zijn. Hoe ga je in dergelijke situaties om met frustratie en boosheid? Hoe bewaak je je grenzen en zorg je dat je eigen relatie en/of jijzelf er niet onder gaat lijden?
     
  • Soms twijfel je of je wel genoeg doet voor je familie en soms schaam je je voor hen. De impact van de scheiding van je ouders, het verlies van een broer of zus, ziekte, of het buitensluiten van familieleden zijn bronnen voor intense gevoelens van onmacht en verdriet. Het blijft een kunst goed voor jezelf/je relatie/je eigen gezin te blijven zorgen. Hoe doe je dat en hoe kun je tegelijkertijd beter omgaan met dergelijke issues?

Zomaar een greep uit veel voorkomende situaties binnen families. Het resultaat waar we in deze en ook andere voorbeelden naartoe werken, is meer rust, een betere balans in geven en nemen en een gevoel van vrijheid in komen en gaan.

fa·mi·lie

de; v -s 1 iems gezamenlijke bloedverwanten 2 groep aan elkaar verwante personen met dezelfde naam 3 gezin 4 (biol) onderdeel ve orde die bestaat uit een of meer geslachten

Contact met De Familiepsycholoog?

Heb je vragen of wil je een kennismakingsafspraak maken?

06 - 247 50 690
dave@defamiliepsycholoog.nl