Direct contact? Bel: 06 - 247 50 690

Home > Professionele hulp > Gezin

Harmonie in het gezin (ook na een scheiding)

Het goed verenigen van twee systemen van herkomst, oftewel hoe jij en je partner jullie leven samen leven, is een hele kunst.

 • Het gezin is een wereld op zich. Iedere levensfase brengt weer andere spanningen of zelfs conflicten met zich mee. Jullie hebben allebei de beste bedoelingen, maar het effect is er niet naar. Hoe kan het beter en hoe vind je de manier die wel werkt?
   
 • Je blijft bij elkaar voor de kinderen en dat is een enorme klus, niet in de laatste plaats voor de kinderen. Of je bent gescheiden en merkt telkens weer hoe je ex en eventuele nieuwe partner de opvoeding anders aanpakken dan jij. Wat doe je daarmee?
   
 • Conflicten, ruzie en onenigheid tussen jou en je partner zijn aan de orde van de dag. De één loopt ervoor weg, de ander gooit nog eens wat olie op het vuur. Hoe kun je het tij keren?
   
 • Je kinderen vechten elkaar regelmatig de spreekwoordelijke tent uit, spelen jou en je partner tegen elkaar uit en op school blijven de prestaties achter. Hoe krijg je je gezin weer op de rit?
   
 • De oudste gaat ‘lekker’ zijn eigen gang, van de middelste heb je geen last, en de jongste blijft toch wel een beetje een zorgenkindje. Je partner vindt overigens dat het allemaal wel meevalt en jij staat er voor je gevoel helemaal alleen voor. Hoe zorg je ervoor dat jullie op één lijn komen en de verantwoordelijkheid samen delen?

Zomaar een greep uit veel voorkomende situaties binnen gezinnen. Het resultaat waar we in deze en ook de andere voorbeelden naartoe werken, is meer harmonie, openheid, evenwicht en veerkracht binnen het gezin.

ge·zin

het; o -nen; -netje ouders en kinderen: een gebroken ~ waarvan de ouders gescheiden zijn

Contact met De Familiepsycholoog?

Heb je vragen of wil je een kennismakingsafspraak maken?

06 - 247 50 690
dave@defamiliepsycholoog.nl